ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

مقدمه
از كار انداختن ضامن توسعه پایدار
از كار انداختن ضامن جمعیت شناسی
از كار انداختن ضامن جمعیت شناسی در ایران
از كار انداختن ضامن شاخص های جمعیتی
زمینه های فرهنگی و اجتماعی لازم برای اجرای برنامه بهداشت و تنظیم خانواده
از كار انداختن ضامن مشاوره و راهنمایی بهداشتی – پزشکی قبل و بعد از ازدواج
از كار انداختن ضامن دستگاه تناسلی
از كار انداختن ضامن خودآزمایی پستان
از كار انداختن ضامن پاپ اسمیر
از كار انداختن ضامن روش های پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن روش های طبی پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن هورمون های تزریقی (DMPA)
کپسول های کاشتنی (نورپلانت)
روش های اورژانس پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن روش های جراحی در پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن سقط جنین و عوارض ناشی از آن
از كار انداختن ضامن ایدز و حاملگی
از كار انداختن ضامن بارداری سالم
بارداری پرخطر

Untitled Document

شرایطی را که منجر به بارداری پر خطر می شوند توضیح دهید.

در بارداری پر خطر احتمال مرگ مادر یا جنین وجود دارد. بارداری های پرخطر در مواردی ایجاد می سود که سن مادر زیر 18 سال یا بالای 35 سال باشد، مادر وضعیت اجتماعی و اقتصادی نامطلوبی داشته باشد، وزن مادر زیر 50 کیلوگرم باشد، سابقه سقط یا ابتلا به بیماری های خاص در مادر وجود داشته باشد. در چنین مواردی مادر به مراقبت و معاینات خاص دوران بارداری نیازمند است زیرا :

  1. زمانی که سن مادر زیر 18 سال یا بالای 35 سال باشد احتمال وقوع مشکلات ژنتیکی از جمله سندروم داون (مونگولیسم) در جنین زیاد می شود.
  2. وضعیت اجتماعی و اقتصادی نامطلوب مادر می تواند به علت تغذیه نادرست مادر، عدم تشخیص به موقع مشکلات مادر و جنین و یا ابتلا مادر به بیماری های خاص درمان نشده، هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک و کشنده باشد.
  3. وزن کم مادر باعث می شود مادر در دوران بارداری قادر به گذراندن راحت این دوره و در زمان زایمان قادر به زایمان راحت نباشد.
  4. مادری که سابقه سقط های مکرر دارد، در بارداری فعلی خود نیز با احتمال بیشتری برای سقط جنین خود مواجه است.
  5. مادری که مبتلا به برخی بیماری های خاص است ممکن است نتواند دوران بارداری و زایمان خود را بدون عارضه و مشکل سپری نماید.

مسمومیت دوران بارداری (اکلامپسی) از عوارضی است که در صورت عدم کنترل به مرگ مادر منجر می شود. در این حالت مادر ابتدا علائم پره اکلامپسی را از خود نشان می دهد که شامل افزایش فشار خون و احتمالاٌ وجود پروتئین در ادرار (اختلال عملکرد کلیه) است. پره اکلامپسی از بعد از هفته 20 بارداری تا دو روز بعد از زایمان ممکن است رخ دهد. در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع پره اکلامپسی، بیماری به سمت اکلامپسی کشیده می شود که علائم آن افزایش بیشتر فشار خون، افزایش مقدار پروتئین ادرار، انقباضات عضلانی، تشنج و در نهایت اغماء است که می تواند منجر به مرگ مادر گردد.
از دیگر موارد بارداری پرخطر می توان به زایمان زودرس، پارگی زودرس کیسه آب، حاملگی چند قلویی و عفونت پس از زایمان را نام برد. در تمامی این موارد نجات جان مادر و جنین نیازمند اقدامات به موقع و دقیق تخصصی است.